4 Mayıs 2011 Çarşamba

#13 NASIL DURMALI?

Mayıs geldi, çattı. Her ne kadar İstanbul'a henüz uğramamışsa da bahar; sadece Mayıs'ın adı bile kanının kıpırdamasına, tüm gün teraslarda pembe şarap içerek bronzlaşma hevesine yetiyor da artıyor bile!

Bugünkü Plaza Kanunu'm, bilhassa kadınları ilgilendiriyor. Zira birazdan bahsedeceğim hatayı erkekler pek yapmıyor. En azından ben, bunca yıllık kurumsal kariyerimde bu tür bir erkekle karşılaşmadım. Ancak tabii ki bu, erkeklerin bu muhteşem tespitlerle bezeli yazıyı okumasına engel teşkil etmiyor. Çünkü biliyorum ki siz de bunu okuduktan sonra teker teker birtakım ofis kadınlarını gözlerinizin önüne getirecek, Happy Hour saatlerindeki dedikodu masanıza malzeme çıkaracaksınız. (Bkz. Erkeklerin dedikodu alışkanlıkları)

Evet, bahsetmek istediğim nokta: OFİSTE DURUŞ BOZUKLUKLARI. 

Ofiste duruş bozuklukları, dediğim zaman, aklınıza şu tür görsellerle taçlandırılmış bir "Bay Yanlış ve Doğru Ahmet" nutku çekeceğimi düşünebilirsin.


Ancak tabii ki bu tür sıkıcı konulardan hayli uzakta bir insan olduğumu çoktaaan fark etmiş durumdasın.

Altını çizmek istediğim noktalar daha çok belli bir tarz duruş bozukluğu:

DOMALMAYINIZ GENÇ HANIMLAR! 
Sanırım bu biraz sert bir giriş oldu. Ancak, böyle bir konuyu, eğip bükerek, kırım kırım kırılarak anlatamayacaktım. Anlatsam da pek önemsemeyecektiniz... Her neyse:

Departmanlar arası dolaşıyorsun ofiste. Birilerinin bilgisayarında birtakım görsellere bakman gerekiyor belki... Belki bir Excel dosyasındaki sayıları daha yakından görmek istiyorsun... Bir arkadaşın sunum hazırlamış, bir göz atmanı istiyor. Anlıyorum, kendi masandan uzakta, başkalarının kıta sahanlığındasın. Ayakta durunca olmuyor, bir sandalye çekmeye de üşendin, hatta belki çevrede bir sandalye bile yok... Olabilir, ancak bu, senin en seksi duruşunla poponu geriye verip, arkandaki kalabalığa bu tür nahoş bir görüntü sunmana sebep mi? Bir de bunu yaparken bacaklarını ayırıyorsun ya bazen fark etmeden, ahh bir bilsen ele güne ne dedikodu malzemesi çıkarıyorsun...


Çözüm #1: Arkadaşının masasına, poponu yaslayabilir, hafifçe belini bükerek ekranı incemeleye alabilirsin.
Çözüm #2: Eğer eteğinin boyu müsaitse veya pantolon giyiyorsan yere çömelebilirsin. Hayli aseksüel ve de güvenli bir pozisyon.

Plaza Kanunları, "seksi sekreter" imajıyla canla başla savaşan yegâne kurumdur!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Şirketimi domalmama konusunda bilgilendirmen, bizim rutin hayatımızdaki nadir güzelliklerin önüne geçmen anlamına gelebilir!

Bizi de düşün!

deryik dedi ki...

o arkadaş kalkıp yer versin. madem ekranına bakılacak, sandalye ekrana bakma aracıdır. kalksın, bakalım.