24 Mayıs 2011 Salı

#17 TERLE-ME!


Havalar 21-23 derece arasında değişiyor. "Terleme!" demek kolay. Hadi diyelim ofise kendi arabanla, şirket servisiyle gidip geliyorsun, ofis de klimalı; peki ya gün içindeki koşuşturmadan oluşan anlamsız nemlenmelere ne yapacaksın? Koşuşturmasan bile, durduğun yerde, deadline'ı yaklaşan işlerin göğsüne devasa bir fil gibi bindikçe vücut ısının arttığını hissetmiyor musun?

Bu terleme muhabbetinin 2 türlü sonucu var. 1) Koku 2) Kıyafetinin koltuk altı kısmında görünen ıslaklık.

1) Koku: Kaan Sezyum'un "Minibüslerin içi dev bir koltuk altı gibi.."cümlesiyle tanımladığı yoğun koku ne mutlu ki plazalarda çok rastlanan bir durum değil. Duş alıp, terleme önleyici herhangi bir ürün kullandın mı kokmazsın. Kozmetik sektörü bu kadar gelişti!

2) Görünür ıslaklık: Beren Saat, Rexona'yla gün boyu kuruluk vadediyor. Vaadini gerçekleştiriyor da! Yok, "Ben galon galon terliyorum. Bundan da çok mutsuzum." diyorsan, Fresh & Dry ter emici yapraklarla tanışmalısın. Kıyafetinin koltuk altı kısmına yapıştırıyorsun, dışarıdan ıslaklık belli olmuyor. Yine de bu yapraklara güvenip deodorantlanmamak, stick'lenmemek olmaz! Yapraklar az da olsa ıslaklığını emer ve ıslaklığın kıyafetine geçmesini engeller. KOKUYU ENGELLEMEZ! Deodorant / Stick şart!


Bir de bu duruma dikkat edeceğim derken, tamamen iyi niyetle yapılmış hatalar var. - Ki hepinizin bildiği üzere cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşelidir: Durup dururken çekmeceden deodorantını çıkarıp ofisin ortasında deodorantlanmak pek iyi bir fikir değil. Boğucu ve düşüncesiz! Zaten deodorantın mantığı duştan sonra, sabah giyinirken sıkıp, gün boyu terlemeden korunmak... Stick deodorant kullanıcıları nasıl çıkarıp koltuk altlarına bu işlemi uygulamıyorsa herkesin içinde; deodorantçılar da bu huylarından vazgeçmeli. Ofisin içi bir anda liselerarası futbol müsabakası soyunma odasına dönüyor. Erkekler! Aman diyeyim!

Bir başka terleme problemi ise, iş hayatında, eller! Bu el terlemesi konusu bilhassa iş hayatında çok hassas, önemli bir konu. İlk kez toplantı yapacağın bir kimseyle tokalaşırken ıslak ve buruşuk ellerini uzatmak hiç hoş bir durum değil. Bir deodorant firması, sadece ellere uygulanacak pudralı bir deodorant üretse iki grup çok mutlu olacak: elleri terleyenler ve elleri terleyenlerle tokalaşmak durumunda kalanlar...

Plaza Kanunları, ofislerin bir nevi "havayı koklayan adamı"...

3 yorum:

Deniz dedi ki...

var canim. vichy'nin 72 saat garantili deo su ellere de kullanilabiliyor.

pınarella dedi ki...

bi müdürüm var, elini haltercilerinki gibi pudralamak istiyorum. yüz terlemesi ise bambaşka bi alan.

bi de lütfen, giyilen kıyafetin kumaşına dikkat. sentetik, terletir. bu saatten sonra değişmeyecek bu gerçek.

deryik dedi ki...

berensaatoftheseventies sebebiyle şapka çıkarıyorum.