21 Temmuz 2011 Perşembe

#20 TOPLANTI ODASINDA NASIL OTURALIM?


Fotoğrafta da anlatıldığı üzere, toplantılar "Toplantım var." denildiğinde hayli havalı duran; ama içerikte pek de öyle dünyaların kurtarılmadığı bir oluşum.

Onca yıllık kariyerimde kimi toplantılarda bileklerimi kesmek istediysem eğer; bunun sebeplerinden biri de toplantı masasına nasıl oturacağını bilmeyen mesai arkadaşlarımdı.

Genelde dikdörtgen oluyor toplantı masaları ve uçta kimi zaman yöneticin, kimi zaman da Powerpoint gösterimi bulunuyor. Döner koltuğu sunuma ve/veya konuşan kişiye döndürebileceğin gibi, boynunu da hafifçe çevirerek olaya hakim olabilirsin. Olaya hakimsin, tamam da, arkanda bıraktığın kişiler de senin kadar hakim mi bakalım?

Genelde şöyle oluyor: dikdörtgen masanın bana göre sağ ucunda oturan bir insan ve/veya bir sunum var diyelim. Sırtımı sandalyeye yaslamışım ve kafamı sağa doğru çevirmişim. Bir ne ne göreyim? Sağımdaki pek sevgili insanlar çok mühim bir dedikodu dinliyormuşçasına gövdesini masaya yaslamış, çılgınca sunumun içine girmişler!

Yahu bir rahatlayın. Bir arkanıza yaslanın. Dönün bakın bakalım insanların görüş açısını engelliyor musunuz? Gerekirse sandalyenizi birazcık geri alın!

Arz ederim.

Plaza Kanunları, Toplantı Odası'ndaki başka aksaklıklarla yanınıza olmaya devam edecek!

1 yorum:

~~dilekkurusu~~ dedi ki...

bence onlar ilgili görünmek için o kadar yaslanıyolar.bende dinliyorum demek için bence.geriye yaslanıncada uyuyolar.