7 Nisan 2011 Perşembe

#7 PLAZALARDA (KADINLARA YÖNELİK) GİYİM KUŞAMA DEVAM - BÖLÜM 2


6) Kumaş seçimi! En beğendiğin elbiseler, gömlekler polyesterden üretiliyor olabilir. Has ipek arayışına çıkamayacağına, has penyenin ofisteki kullanım alanı da hayli kısıtlı olduğuna göre, moda sektörünün kadınlara dayattığı bu yapay kumaşa alışmaya çalışacaksın. Şunu bil ki, polyesterin içinde gün boyu hapsolan bedenin hava almaz ve ister istemez kokun giysilerine geçer. Aynı kıyafeti yıkamadan 1 kez giydin, 2 kez giydin; 3. seferde tütmeye başlarsın. Tüm vücudunu stick deodorantla kaplayamayacağına göre, giysilerinin sulu / kuru temizleme periyodlarını kısa tutacaksın.

7) Parfümler, belki de bir kadının en kolay yoldan ulaşabileceği fetiş nesneleri... Bir hevesle Sephora'ya girdin, satış danışmanının övgülerine, şişenin şıklığına ve parfümün atmosferde dağılışına aldandın; yeni parfümünü hayata kattın. Peki sabah asansöre bir assolist edasıyla bindiğinde çevrendekiler bu çıkışını takdir edecek mi? Çevrende afyonu patlamamış, koku algıları daha yeni yeni uyanmış bireyler, bu Maksim Gazinosu ambiyansına hazır mı? Parfümün gerçekten güzel bir koku eminim; ama bir yaz akşamında, saçlarının arasından Boğaz meltemi geçerken...

8) Parfümden devam... Diyelim ki hakikaten fresh bir koku seçtin, zaten tarzın budur. O hâlde ne yazık ki sabah evden çıkarken sürdüğün parfümün öğle yemeğine kadar zor dayanacağını söylemem gerekir. Sana tavsiyem, 100ml'lik devasa boylar yerine, tercihini 50ml'lik şişelerden yana kullan. Atıver çantana, gün içinde tazeleyiver. İşte o zaman, sen de tazelenmiş hissedeceksin.

9) Toka seçimi. Özellikle gri, siyah, füme tayyörlerin, döpyeslerin kol gezdiği ciddi bir firmada çalışıyorsan, plastik tokalar seni rezil de edebilir, hımmm, rezil de! "Ama ben Agatha toka kullanıyorum?" savunması seni kurtarmaz. Şunu bil ki, tokanın 30 küsür lira olması, onun "plastik" olduğu gerçeğini değiştirmez. Mümkünse tercihimizi simsiyah lastiklerden, siyah tel tokalardan yana kullanalım, kullanmayanları kibarca uyaralım. (Olmadı kıyıda köşede dedikodusunu yaparız?)

10) Parmakları kapatan, babetler için hazırlanmış çoraplar hayatımızı kolaylaştırmak için üretilmiş giyim öğelerinden bir tanesi. Ancak babetin rengi parmaklarına geçmesin, canın yanmasın diye ortaya çıkmış bu küçük şeyler, ayakkabının kenarından köşesinden göründüğünde ortaya çıkan ucuz görüntüyü tarif etmeye imkan ve ihtimal bulunmamakta! Dolayısıyla rica ediyorum bu hataya düşme!

Plaza Kanunları, sizi bir kırmızı halıya taşıyan en kısa yol...

4 yorum:

ibeking dedi ki...

8. maddeyi üstüme alındım

plndrkn dedi ki...

off nasıl güzel bir blog bu böyle :)
plaza ortamında çalışmıyorum ama ileride çalışırsam diye çok iyi oldu :)
ayrıca bizim patron puroya bayılır. puro tavsiyelerini bekliyorum :)

Plaza Kanunları dedi ki...

ibeking, öncelikle teşekkürler. aslında 8. madde bu konuyu çok da kafanıza takmıyorsanız bir "must" değil. yani belki de umursamıyorsunuzdur parfüm kokunuzla hayata devam etmemeyi..

plndrkn, teşekkür ederiz. hepsi çok yakında! :)

burcu dedi ki...

ne renk ojeler surebiliriz hocam? cok dardayim bir akil rica ederim.