23 Haziran 2011 Perşembe

#18 İŞ YERİNDE FACEBOOK MU?

Ben şu satırları yazarken nasıl "Acaba arkamdan sinsice yaklaşan bir panter, buraya yazı yazdığımı anlıyor mudur?" diye düşünüyorsam; sen de Mavili / Beyazlı Facebook sayfasında gezinirken aynı ürkekliği doyasıya yaşıyorsun... Biliyorum.

Facebook'un o tatlı, bir Alaçatı, bir Yunan Adası renkleriyle bezenmiş sadeliğini, sıkıcı bir Excel dosyasına değişsen... Ne sen doyasıya sosyalleşirken pürdikkat arka tarafı kollama çabasına girsen, ne de müdürün günden güne sana daha fazla gıcık olsa!..

Bir de aranızda, "E ben zaten günde 1-2 kere giriyorum Facebook'a, korkum yok!" diyen sivriler olacaktır. Canım Sivriler, biliyorsunuz ki "Murphy Kuralları" başlığı altında toplanmış bir felaketler zinciri mevcut. Dolayısıyla senin o Facebook'u açtığın 1-2 seferde de, müdürün arkandan geçer. Sakata gelirsin.

Bakalım Kotçu Diesel bize neler sunuyor:



Plaza Kanunları, bu muhteşem uygulamayı öğrenmemize vesile olan Ozan'a teşekkür eder.

9 Haziran 2011 Perşembe

KÜÇÜK BİR ARADAN SONRA...


Merhaba Canlarım,

Plaza Kanunları'nı, Teşvikiye'deki kutu gibi, sofistike objelerle dekore edilmiş evimde koltuğuma gömülmüş veya kuşluk vaktinde The House Cafe'de sırtımı camiye vermiş bir pozisyonda yazıyor olmayı inanın ben de çok isterdim.

Ancak benim de sizler gibi 9-18 saatleri arasında sınırları dahilinde bulunmam gereken bir ofisim, sabahın köründe binmem gereken uçaklar var. Dolayısıyla hem işimin insanı, hem de sizlere bir kutsal mecra olma yolundaki "dava"m zaman zaman sekteye uğrayabilir.

Plaza Kanunları sizi seviyor.